Shampoo

Sista-Shampoo

Det första man måste göra innan man börjar med balsammetoden är att tvätta håret med ett sista-shampoo. Det ”detoxar” håret från alla silikoner och mineraloljor som kan finnas i det, och SKA därför innehålla sulfater. Om man inte använder ett sista-shampoo innan man börjar med balsammetoden och fortfarande har förbjudna ämnen kvar i håret så kommer man aldrig att kunna tvätta rent håret. Det kommer att kännas fett, tungt och stripigt.

Ett sista-shampoo använder man en gång, men det är alltid bra att ha en flaska hemma ifall man råkar få något som inte är godkänt i håret. Då tvättar man håret med sista-shampot och fortsätter sen med balsamet som vanligt.

Klicka här för att se alla godkända sista-shampoo.

SLS-fritt Shampoo

Ett SLS-fritt shampoo är inte ett vanligt shampoo. Det innehåller inga sulfater utan mildare ”tvättämnen” och löddrar inte lika mycket som ett vanligt shampo. Det kan inte tvätta bort alla silikoner och mineraloljor, och ska därför inte användas som sista-shampoo.

När använder man då ett SLS-fritt shampoo? Så länge det är godkänt så kan man använda det tillsammans med balsammetoden. Många får ett bra resultat när de byter mellan tvättbalsam och sls-fritt shampoo mellan tvättarna. Och vill man inte gå över helt till balsammetoden så är det ändå mycket bättre att tvätta håret med ett sls-fritt shampoo än ett vanligt.

Klicka här för att se alla godkända SLS-fria shampoo.

Torrshampoo

Torrshampoo kan vara en av de bästa uppfinningarna sedan skivat bröd. De allra flesta torrshampon kommer i sprayflaska och används genom att man skakar flaskan, håller en bit ifrån huvudet och sprayar i hårbotten där man tycker det känns fett. Vänta 15-30 sekunder och massera sedan genom hårbotten med händerna för att fördela produkten jämnt. Voilá, håret ser inte längre fett ut!

Ett torrshampoo är perfekt att använda för att dryga ut tiden mellan tvättarna, speciellt i början när håret håller på att vänja sig till balsammetoden och då kan bli fett snabbare än vanligt. Torrshampoo är också bra när man ska styla håret, då många sorter också ger extra stadga.

Klicka här för att se alla godkända torrshampoo.