Kan man färga håret under balsammetoden?

Att färga håret, antingen hemma eller hos frisören, är något många gör idag. Självklart behöver man inte ge upp det bara för att man går över till balsammetoden. Dock finns det ett par saker man behöver tänka på.

Om du färgar hemma

Hoppa över efterbehandlingen

I hemmafärg medföljer alltid en efterbehandling som oftast innehåller silikoner. Hoppa över den!

Tvätta håret med ett sista-schampo

Även hårfärg kan innehålla silikoner och mineraloljor. Därför ska du efter färgningen alltid tvätta håret med ett sista-schampo efter att du sköljt ur färgen.

Använd ett godkänt vårdande balsam/inpackning

Efter att du sköljt ur färgen och tvättat håret med sista-schampot så kan du använda ditt vanliga godkända vårdande balsam eller en godkänd inpackning.

Denna rutin ska man följa efter varje färgning. Därför är det bra att alltid ha ett sista-schampo hemma.

Om du färgar hos frisören

Låt frisören göra ”sin grej”

Vissa frisörer har koll på balsammetoden, andra inte. Men viktigast för en frisör är resultatet, och då behöver de få använda produkter de har koll på. Färgning handlar bara om kemi, och naturliga färger kan inte uppnå samma resultat som de mindre naturliga.

Tvätta med sista-schampo vid nästa tvätt

Förmodligen har frisören också använt schampo och balsam från det märket som salongen använder, och risken är att dessa innehåller silikoner är ganska stor. Nästa gången du tvättar håret efter att ha varit hos frisören ska du därför tvätta håret med ett sista-schampo.

Återfukta

Eftersom du tvättat håret med sista-schampot behöver du inte använda tvättbalsamet. Men använd ditt vårdande balsam, eller ännu hellre en inpackning. Förmodligen kommer du känna att håret är lite torrare än vanligt de närmsta dagarna, eftersom det sliter på håret när man färgar det. Använd inpackning nån gång i veckan tills du fått tillbaka din hårkvalite du hade innan färgningen.

Du behöver:

Godkänt sista-schampo
Godkänt vårdande balsam
Godkänd inpackning (valfritt)

Finns det godkända färgbomber att använda med balsammetoden?

De klassiska färgbomberna från Revlon är tyvärr inte godkända för balsammetoden, men det finns ett par stycken färginpackningar från märket Davines som är okej att använda.