Vårdande balsam och hårinpackning

0
0

Hej! Jag har två frågor om vårdande balsam, kan det vara vilket balsam som helst som anses vara vårdande och då har ingredienser som inte är godkända för balsammetoden?

Alla balsam som är på kategorien vård och underkategorien balsam på den här hemsidan är dem vårdande balsam?

Jag har en hårinpackning från Macadamia Natural Oil som heter Deep Repair Masque som jag undrar om den är godkänd för balsammetoden. Här är ingredienserna i den:

Water (aqua, Eau),lCetearyl Alcohol, Glycerin,iCetyl Palmitate, BehentrimoniumlChloride, Fragrance (Parfum),iAmondimethicone, Trideceth-12, ArganiaiSpinosa Kernel Oil,iMacadamia Ternifolia SeedlOil, Sodium PCA,lDimethicone, Cetrimoniom chloride,lTriethanolamine, Citric Acid,iButylene Glycol, Phenoxyethanol,iBenzoic Acid, Chlorphenesin,iSorbic Acid, Linalool,iHexyl Cinnamal, ButylphenyllMethylpropional, Citronellol, Limonene,lYellow 6 (CIi15985), Yellow 5i(CI 19140), CIl14720

Tack i förhand!

  • You must to post comments
0
0

Hej Alva,

För att ett balsam ska kunna klassas som vårdande balsam måste det först och främst vara godkänt för balsammetoden. Det kan inte innehålla vad som helst för då kommer det inte gå att tvätta bort det med bara balsam.

Alla balsam som är upplagda här på sidan är inte vårdande, utan det beror lite på ditt hår. Vissa hår behöver mer vård och andra mindre. Generellt sett brukar man säga att billiga balsam är bra tvättbalsam och dyrare balsam är bra vårdande. Men man kan också titta efter balsam med oljor som är till för slitet eller skadat hår, dessa brukar vara mer vårdande.

Läs gärna här för mer information om vad som skiljer tvätt- och vårdande balsam: https://balsammetoden.se/skillnaden-pa-tvatt-och-vardande-balsam/

Deep Repair Masque är tyvärr inte godkänd, den innehåller silikon (dimethicone).

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer