Tveksamma ämnen som är godkända enligt produktkollen

0
0

Hej! Förut testade jag produktkollen och fann att det var flera tveksamma ämnen som gokändes, nämligen dessa: Alcohol Denat, butylparaben, glydant (DMDM hydantoin), Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC), Isobutylparaben, Methylisothiazolinone (MIT), Propylparaben, hur kommer det sig, anser du att dessa ämnen är bra för håret och inte gör någon skada alls?

  • You must to post comments
0
0

Hej Elin,

Jag tror du missuppfattat tanken med Produktkollen. Det är ingen sökmotor för "tveksamma ingredienser" utan den kan berätta om en produkt är godkänd för balsammetoden eller inte. I princip alla ämnen du skrivit upp är konserveringsmedel, och säga vad man vill om dem men en sak är säker och det är att de inte påverkar balsammetoden någonting, därför är dem godkända. Alkohol är inte förbjuden på samma sätt som silikoner eller mineraloljor eftersom den inte lägger sig som en hinna på håret utan "bara" torkar ut. Men eftersom många är kritiska mot just parabener så har många tillverkare valt att använda alkohol som konserveringsmedel istället. Du kan använda produkter med alkohol tillsammans med balsammetoden.

Sen är det en annan sak om man själv vill undvika alla dessa ämnen, men är du kunnig nog att känna igen dem i en innehållsförteckning och veta vad det är för ämnen så tror jag inte Produktkollen är till för dig :-)

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer