Samma balsam som tvätt och vårdande?

0
0

Hej!

Jag har Coops X-tra schampo och balsam, tänkte göra sistaschampotvätten snart, men undrar om natrualworlds argon oil balsam är ok? Har läst på lockigt.se (tror jag det var) att det var ok, men någon annan stans att det inte var okej, så är lite osäker.

Gör det något om man bara använder Xtra balsamet, till både tyngre och tvättbalsam? Men låter det verka längre i toppar och längder? Hur lång tid tar det oftast innan håret blir mindre fettigt, och har hört att många säger att håret blir "smutsigt" dem första veckorna.. Är det sant, och kan man förhindra det?

Tack så jättemycket för all information!

  • You must to post comments
0
0

Hej Thessie,

Jag måste veta innehållsförteckningen för att kunna se om det är godkänt eller inte, återkom med det så kan jag hjälpa dig :-)

Nej det gör ingenting om du använder samma balsam till både tvätt och vård, men det kommer förmoligen inte bli så bra! Anledningen är att hårbotten inte behöver lika mycket vård som topparna. Antingen kommer ditt hår bli torrt i topparna eller fett i hårbotten, tanken är att det ska bli en bra balans. Du kan exempelvis använda Garnier Respons Avocado Oil & Shea Butter som vårdande balsam, det kostar inte så mycket och finns nästan överallt. Läs mer om skillnaden mellan tvätt- och vårdande balsam här.

Håret blir inte smutsigt de första veckorna. Håret blir fett snabbare än vanligt men det kan du motverka genom att tvätta det oftare. Efter ett tag kommer du märka att du kan dra ut längre på tvättarna. Använd gärna ett torrschampo för att dryga ut på tiden ännu mer :-)

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer