Några frågor om Balsammetoden

0
0

Hej! :)

Har några frågor angående BM. Om du orkar svara på de så skulle jag uppskatta det :)

-Testade Produktkollen, men den fungerade inte :/

1. Kan man använda Sensitive by Nopa som sistatvättenschampoo? Ingredienser: aqua, sodium laureth sulfate, glycerin, cocamidopropy betaine, coco-glucoside, sodium chloride, phenoxyethanol, sodium benzoate, citric acid)

2. Lyko Coco papaya sensation salt water spray (Aqua, sodium, chloride, alcohol denat, pvp, magnesium sulfate, sorbitol, aloe, barbanesis leaf juice, peg-40, hydrogenerated castor oil, panthenol, peg-25 paba, dmdm hydantoin, diazolidinyl urea, parfum)(Vet inte om ingredienserna stämmer men någon skrev dessa i en kommentar förut) som du skrev fungerar med BM. Den har ju alkohol i sig som egentligen inte är bra och står som ingrediens 3, är det mycket i då tror du? Ska man använda den och andra produkter med alkohol varsamt eller går det att använda t.ex. utan att det stora konsekvenser?

Och har den andra dåliga ämnen i sig? T.ex. chloride och sodium låter ju inte helt naturligt direkt.

Vet du någon saltvattenspray som är helt naturlig? Typ bara vatten och salt? (Har försökt leta men hittar inte)

3. Dermorganics Daily hydrating conditioner och Daily conditioning schampoo, att använda de, är det som att köra BM, eller innehåller de något dåligt som inte förekommer i BM?

4. Och en sista fråga bara, du som verkar kunna hår. Hur är det med att borsta håret(och då menar jag inte bara t.ex. borsta ur tovor utan all sorts borstning) är det bra att borsta eller ska man borsta så lite som möjligt, och inte alls om det är möjligt? Ska man ha en svinborst bara för att "borsta runt" oljorna som man hört ska vara bra. Eller vad vet du?

Tack på förhand. Ha det bra! Och bra jobbat med all info om BM, du har säkerligen hjälpt jättemånga! Inkl. mig.

  • You must to post comments
0
0

Hej Kaj,

Ska försöka svara så gott det går på dina frågor!

  1. Det går bra att använda det schampot som sista-schampo.
  2. Ja, den är godkänd. HÄR kan du läsa mer om just alkohol i produkter. Vet inget helt "naturligt", du kan ju prova att göra själv kanske? :-)
  3. Det blir inte riktigt som att använda balsammetoden, men eftersom det är ett sulfatfritt schampo så är det i alla fall mildare än att använda ett vanligt schampo. Bra om man inte vill ge upp schampo helt men ändå vara snällare mot sitt hår.
  4. När du borstar håret så stimulerar man hårbotten så att håret växer fortare, och får mer glans i håret om man använder en bra borste. Så länge du inte borstar håret när det är blött (det slits lättast då) så är det ingen fara att borsta håret, snarare bara bra! Dessutom samlar man ju då upp de hår man tappar varje dag i borsten, istället för att de hamnar nån annan stans.

Hoppas det gav dig svar på frågorna.

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer