Maria Nila ingredienslista

0
0

Hej jag har fått svar från Maria Nila ang. deras colour Refresh nu.. Är det godkänt? Dom säger att det innehåller ca 1% vattenlösliga silikoner.. Såhär skrev dom:

"Hej Zandra,

Våra schampon, balsam och inpackningar samt våra färginpackningar innehåller en liten mängd silikoner (cirka 1%) för att ge håret extra liv och glans.

Hårvårdsprodukter innehåller en mängd olika vårdande ämnen. Silikoner är ett exempel som är vanligt då de är avsedda att ge glans och lyster.

Pearl silver innehåller vattenlösliga silikoner. Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer är ett siloxanpolymer som består av Amodimethicone och Morpholinomethyl Silesquioxane Copolymer det är den senare som gör själva sammansättningen av dessa två vattenlöslig. Att det även finns Trideceth-5 i formuleringen säkerställer att man kan tvätta bort den lilla mängd.

Vänligen se ingredienslistan för Pearl Silver nedan:

Pearl Silver
Ingredients: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein, Caprylyl Glycol, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Propylene Glycol, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Propanediol, Potassium Sorbate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trideceth-5, Quaternium-95, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, PEG-12 Dimethicone, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Lactic Acid, Phenoxyethanol, Parfum, Basic Blue 99, Basic Red 76

Vänligen
Team Maria Nila"

 

  • You must to post comments
0
0

Hej Zandra,

Eftersom det är den enda ingrediensen som är tveksam, och tillverkaren säger att den är okej så säger jag att produkten är okej att använda :-) Men man får bestämma själv om man vill göra det eller inte. Det finns andra produkter som garanterat är godkända som jag rekommenderar att man använder istället. Kommer inte att lägga till den i listan, för jag hittar ingen bra information om den ingrediesen från en neutral källa (inte en tillverkare) som säger att den funkar.

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer