Lushprodukter

0
0

Hej tack för informativ sida! Jag är väldigt sugen på att testa detta, och då jag börjat använda mer och mer produkter från lush känner jag att det skulle vara perfekt att använda något av deras balsam. Jag har gått igenom de godkända balsamen på listan men känner mig förvirrad av att ex SLES och SLS finns i de godkända, ex dream cream och veganese. Sedan hittar jag inte i deras innehållsförteckning på de som är icke-godkända vad det skulle vara som inte är okej trots att jag suttit och jämfört länge. Men hursomhelst har de kommit med en ny produkt som heter just balsamtvätt, och jag skulle gärna veta om den är okej. Detta är innehållet:

Infusion av rosmarin, lavendel och nässla (Rosmarinus offcinalis; Lavendula angustifolia; Urtica dioica), Cupuacusmör (Theobroma grandiflorum), Rättvisemärkt Ekologisk Kakaosmör (Theobroma cacao), Färsk Avokado (Persea gratissima),Natriumlaurethsulfat (Sodium Laureth Sulfate), Glyceryl Stearate & PEG-100 Stearate (Glyceryl Stearate & PEG-100 Stearate), Cetearylalkohol & Sodium Lauryl Sulfat (Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate), Glycerin (Glycerine), Jungfru Olivolja (Extra Virgin Olive Oil), Parfym (Perfume), Disodium Laureth Sulfosuccinate,cidervinäger, Guar gum (Guar hydroxpropyltrimoniumchloride), Bergamottolja (Citrus aurantium bergamia), Litsea Cubebaolja (Litsea Cubeba Oil), Olibanumolja (Boswellia carterii), Gardeniaextrakt (Gardenia jasminoides), Amyl Cinnamal,*Cinnamal (*Cinnamal), 'Cinnamyl Alcohol (*Cinnamyl Alcohol), *Limonene,*Linalol (*Linalool), Rött Vax (Specerit Red C), Klorofyll (CI 75810)

 

Det är som jag ser sls i men det var det ju i de godkända också.

Supertacksam för hjälp! Tänker att om jag går till butiken kmr de bara säga att alla balsam är okej eftersom de vill sälja, men vill verkligen vara säker.

 

  • You must to post comments
0
0

Hej Sara,

När det gäller sulfater så är det främst i schampon man vill undvika dem, eftersom de då finns i stora mängder och är väldigt uttorkande. Om de finns i ett balsam så kan man egentligen bortse från det helt, för det är i så fall i väldigt små mängder och då som "hjälp" för att andra ingredienser ska komma till sin rätt. Därför är det helt okej att de finns med i balsam.

Det ser ut att vara helt godkänt!

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer