Ketoconazol

0
0

Hej Stina

Jag har i många år lidit av eksem i hårbottnen som lett till mjäll och sår. Jag har försökt använda balsammetoden för att minska irritationen i hårbottnen men ibland måste jag ändå använda ett läkemedelschampo för att läka. Jag skulle såklart vilja hitta en naturlig produkt som fungerar på samma sätt, men ännu inte lyckats.

Vad jag förstått innehåller mitt schampo sulfater (konstigt, då man skulle kunna tro att min hårbotten inte borde torkas ut), men är dessa sulfater lika illa som andra? Jag har redan kikat på "ämnen att undvika", men ville kolla om du vet om det är någon skillnad.  Detta är innehållsförteckningen.

Den aktiva substansen: ketokonazol.

Övriga innehållsämnen: natriumlaurethsulfat, dinatriumlaurethsulfosuccinat, makrogol-120-metylglykosdioleat, makrogolglycerolkokoat, imidurea, lauryldimoniumhydroxipropyl-hydrolyserat kollagen, kokosnötfettsyradietanolamid, natriumhydroxid, natriumklorid, koncentrerad saltsyra, renat vatten, färgämne nykockin (E124).

  • You must to post comments
0
0

Hej Tina,

Det är vanliga sulfater ditt schampo innehåller. Anledningen till att du inte hittar dem under ämnen att undvika är för att de står med sina svenska namn. Om du behöver använda schampot emellanåt så gör det! Men komplettera med en extra inpackning ifall du känner att håret blir torrt.

Lycka till!

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer