Godkänt sistaschampo?

0
0

Hej Stina

Jag tänkte börja med balsammetoden och funderar på om ett tvålschampo som jag har hemma kan fungera som ett sistaschampo. Misstänker att tvålen kanske inte har alla ingredienser som krävs för att få håret helt rent. Gillar annars just det faktum att det är få ingredienser och inte 27 som mitt nuvarande schampo innehåller. Skulle även gärna få din åsikt om det schampo jag använt fram till nu för jag lyckas inte helt klura ut om det kan användas som sista schampo.

Schampotvålen heter Naturala minimala Schampo-Tvål och innehåller kokosfett, vatten, rapsolja, soda, oliv-, ricin- & tistelolja, honung, eteriska oljor:rosmarin, grape & timjan. 

Schampot jag använt heter Nashi argan och innehåller Sodium C14-16 olefin sulfonate, laureth-2, glycerin, Cocamide dea, Lauramidopropyl betaine, Argania spinosa kernel oil, Linum usitatissimum oil (linseed) seed oil, Polyquaternium-70, Dipropylene glycol, Peg-40 hydrogenated castor oil, Tetrasodium edta, Benzyl alkohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone,Glucose, Sorbitol, Sodium glutamate, Urea, Sodium pca, Glycine, Hydrolyzed whetat protein, Phantenol, Parfum, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Lactic acid. Bara att skriva ner listan gör att det känns som rävgift jämfört med schampotvålen...

Tack på förhand

Angelica

  • You must to post comments
0
0

Hej Angelica,

Jag vet inte riktigt om en tvål skulle kunna tvätta bort silikoner och mineraloljor som du måste ha bort ur håret för att kunna tvätta det med balsam. Det schampo du frågar om innehåller inte heller de sulfater som behövs. Skulle rekommendera att du köper ett billigt sista-schampo som du kan använda en gång innan du går över till balsam. Ja, det kommer innehålla "konstiga" ingredienser som du kallar det men det är inte något du ska använda varje dag.

Sen får du också tänka på att din tvål har ingredienserna skrivna med svenska namn. Det ser "bättre" ut än att skriva ingredienserna med korrekta kemiska namnet.

Lycka till!

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer