Fett hår och hårfärg under balsammetoden

0
0

Hej!

Jag har väldigt fett hår och tvättar därför håret varje dag. Jag vet om att det inte är bra för håret, och jag vet att det kommer fortsätta vara fett om jag håller på så här. Jag vill färga håret, men eftersom jag tvättar håret så ofta vet jag att det inte kommer vara någon idé eftersom färgen kommer blekna på en gång, så därför tänkte jag att jag skulle tvätta håret mer sällan, och då kom jag att tänka på balsammetoden som jag har läst lite om nu. Jag har tänkt prova, men jag har ett par funderingar som jag hoppas du kan svara på först.

Om jag kör en tvätt med sista-schampot och börjar med balsammetoden, kan jag då använda hårfärg? Jag har läst att det går bra att färga håret, men att jag måste köra en sista-tvätt igen och börja om med balsammetoden efter hårfärgningen. Men hur påverkar det isåfall håret? Kommer jag då få fett hår under en period, eller hinner inte hårbotten producera mer fett efter bara en gång?

Skulle bli väldigt tacksam för svar!

Med vänlig hälsning, Elisabeth

  • You must to post comments
0
0

Hej Elisabeth,

Det stämmer som du skriver med färgningen, man måste använda ett sista-shampoo efteråt och även hoppa över efterbehandlingen, den innehåller nästan alltid silikoner. När jag färgat håret märker jag snarare att håret känns lite torrt ett par dagar innan det hunnit återhämta sig efter färgningen. Man kan gärna använda en inpackning då för att hjälpa håret på traven. Jag tycker inte håret blir mer fett efter en färgning så det tror jag inte du behöver oroa dig över. Man förstör ju inte allt man byggt upp bara för att man tvättar håret med sista-shampoo en gång, håret och hårbotten har ju kommit i en mycket bättre balans är när man började.

Skulle också vilja tipsa dig om att testa torrshampoo. Guld värt när man vill börja tvätta håret mer sällan!

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer