färga rött

0
0

Hej! Jag är blond med ganska mycket röda prigment i håret, och har velat färga håret rött (typ knallrött á rihanna) i flera år. Nu får jag äntligen det för mamma men då kommer jag till den stora frågan, hur gör man med bm??

Jag började med bm i våras, (sista tvätten schampoo: coop, tvättbalsam: coop, vårdbalsam: garnier avocado cocos nått), Jag tvättar håret 1-2 gånger/v och ibland efter jag gymmat sköljer jag ur svetten med kallvatten (om de behövs, oftast räcker det med torrschampoo).Sover antingen med fläta eller utsläppt, har det uppsatt på gymmet eller när det känns lite flottigt (=dagen innan tvätt), och använder bara såna här "telefonsladd-snoddar".

Jag har googlat runt och som jag förstått kan jag färga hos frisör men säga åt henne att skippa efterbehandlingen, och sen när jag kommer hem tvätta med sista tvätten, och att balsamen gör att man slipper använda massa produkter tex färgbomber osv.

Det jag undrar är 1. ska jag tvätta med sistatvätten direkt när jag kommer hem, eller vänta någon dag?

2. Efter sistatvätten, ska jag som vanligt när man gör den använda båda balsamen efteråt?

3. Måste jag använda färgbomb eller något/några speciella balsam/andra produkter för färgat hår? Kan du isåfall rekommendera produkter?

4. Hur rekommenderar du att jag tar hand om det sen? Använder ricinolja då håret känns slitet, som jag tvättar ur med sista tvätten och sen balsamtvätt.

Det blev lite längre än planerat, men jag hoppas du orkar svara ändå haha! Tack på förhand. :)

  • You must to post comments
0
0

Hej Linnea,

Vad kul att du ska färga håret rött!

1. Tvätta med sista-schampot nästa gång du tvättar håret (använd det istället för ditt tvättbalsam).

2. Nej, det räcker med att använda det vårdande balsamet.

3. Bara om du vill. Davines har ett balsam/inpackning just för rött hår, Alchemic Conditioner Red.

4. Hmm, om ricinolja funkar bra för dig i dagsläget är det okej, men det är inget jag skulle rekommendera eftersom du som sagt måste tvätta ur det med schampo. Använd hellre en extra inpackning för att få extra fukt och vård.

Lycka till!

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer