BM

0
0

Hej!

Har medellångt hår, inte kort, inte axellångt utan medel ovanpå huvudet och kort på sidorna. Har gått enligt BM i drygt 2 månader nu och grejen är att när jag inte tvättar håret så blir håret snyggt eftersom det har mer struktur än när det är helt tvättat. Men sen när jag tvättar så blir håret precis som om jag använt schampo med sulfater och balsam med silikoner, helt urtvättat och lent och kanske lite torrt. Och det är ju å andra sidan bra, och skönt men det känns som att jag lika gärna skulle kunna använda vanligt schampo och balsam eftersom det inte känns någon skillnad, förutom när jag inte tvättar det. Men så som håret blir när det inte är tvättat så hade det säkert blivit emellan tvättarna även om jag använt vanligt schampo o balsam eftersom det är ju just att det är otvättat som gör att strukturen i håret blir bra.

Och så är det så att jag brukar borsta håret "på plats" efter duschen, när håret är blött och icketvättat och har den rätta strukturen. Och då får jag en bra frisyr när det torkat men om jag inte borstar håret på plats när det är blött och icketvättat så ser det ganska fettigt ut och typ klibbar ihop sig när det torkat. Så det känns som att borsten är halva grejen och inte just BM.

Det som är bra är väl att det jag tror det tar längre tid innan jag känner att jag måste tvätta håret, än innan. Och just att man inte använder sånt som är dåligt för håret.

Några tankar, idéer? :)

Grym hemsida förövrigt!

  • You must to post comments
0
0

Skulle rekommendera dig att prova en texturspray till att börja med. Finns en från Batiste som inte är speciellt dyr du kan testa. HÄR hittar du alla godkända. Det kommer inte kännas som vax, men det kommer ge dig struktur och möjlighet att faktiskt göra nåt med håret så att det inte bara är rent, mjukt och fint utan faktiskt beter sig som man vill. 

  • You must to post comments
0
0

Hej Stina!

Jag använder Coops balsam och dermorganics balsam. Hårprodukter använder jag inte så ofta utan när det gått ett tag mellan tvättarna så behövs det inte eftersom håret fått bra struktur och man kan styla utan och det ser naturligt och bra ut. Annars använder jag American crew gel, som jag hittade på någon av dina sidor, som ska vara godkänd. Förut använde jag olika stylingprodukter, olika wax, testade det mesta.

Det jag menar med struktur är liksom motsatsen till nytvättat hår. Det är typ "hårdare" och när man kammar håret när det är blött så stannar håret så när det torkat, det går inte att göra när det är nytvättat utan då faller det ner. Så det är både hur det känns och vid styling, hela tiden alltså. Typ som att man har wax med matt finish i. Och det antar jag är för att hårets naturliga oljor inte är borttvättat och då blir det så naturligt.

Mvh.

  • You must to post comments
0
0

Hej Richard,

Tack så mycket! När man har kort hår så märks det inte lika mycket skillnad med balsammetoden eftersom håret inte hinner bli torrt och slitet innan det klipps av. Men vad använder du för produkter? Eftersom du bara borstar det på plats antar jag att du inte använder någon stylingprodukt? Gjorde du det tidigare? När du säger struktur, hur menar du då? Är det hur håret känns att ta i, eller hur det liksom beter sig vid styling?

Min spontana tanke är att du borde använda en texturspray, men vet inte om det är det resultatet som du vill ha :-)

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 3 results
Your Answer