Balsammetoden, tappa hår

0
0

Hej Stina! 

Jag vill börja med balsammetoden men är rädd för att jag ska tappa och få tunnare hår. När jag gnuggar in t.ex. olivolja i hårbotten så tappar jag väldigt mycket hår och antar att det är av gnuggandet av hårbotten som man tappar hår när man använder sig av balsammetoden? Vet du varför många tappar mer hår när de använder balsammetoden? Är det för att man tappar det håret som man ändå skulle tappat senare under dagen eller beror det på något annat?
 
Tack på förhand! 
  • You must to post comments
0
0

Hej Anna,

Nu kan jag inte prata för alla som använder sig av balsammetoden, men enligt mina erfarenheter så "tappar" man en del hår. MEN det är hår som du skulle tappat i alla fall! Jag reagerade i början när det lossnade relativt mycket vid tvätt och kände att jag kommer ju inte ha något hår kvar till slut, men nu flera år senare är mitt hår precis lika tjockt som det alltid har varit, även om jag fortfarande tappar lika mycket vid tvätt. Jag tror det beror på hårbottenmassagen man gör och att man då får bort det håret som kanske annars hade lossnat av sig själv under dagen eller när du borstar håret.

Om du trots allt är orolig över att du tappar mycket hår så kan det bero på stress, och i så fall brukar jag alltid ge rådet att prata med en läkare för att få råd. Det finns ju till exempel sjukdomar som gör att man får hårlösa fläckar, men då är det ju som sagt en sjukdom och inte något som hänt för att man tvättat håret med balsam.

Lycka till!

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer