Balsammetoden i 2 år men ändå problem

0
0

Hej Stina!

Jag har använd balsammetoden i ca 2 år nu, men jag får det ändå inte att fungera optimalt.

Jag använder Neutrals balsam som tvättbalsam och lite olika sorter till topparna, ibland bara tvättbalsam i hela håret. Använder även Dr. Organic's SLS-fria schampo (granatäpple) in i mellan. Oavsett vad jag använder så blir håret fett till nästa dag ändå.
Jag försöker dock använda Batiste torrschampo varannan dag, men jag behöver använda ganska mycket för att få bort det feta.

Jag har märkt att jag inte kan använda balsam med för mycket oljor i (avokado, kokos, argan etc) som tvättbalsam för de blir för feta för min hårbotten. Neutrals är väldigt bra med så få ingredienser. Garants parfymfri är också för fet för mig.

Har du några råd? Vad gör jag för fel tror du?

Hälsningar Sofie

  • You must to post comments
0
0

Hej Sofie,

Har du provat att använda ett tvättbalsam för tunt/fint hår? Till exempel Garnier Fructis har en sådan variant. De har minst vårdande ingredienser i sådana balsam. Är du säker på att du sköljer ur alla produkter ordentligt? Du använder ingen styling som kan innehålla ämnen som inte är godkända? Jobbar med något där fett kan sätta sig i håret?

Annars tror jag helt enkelt att det kan vara så att ditt hår är "för" återfuktat. Om du använder endast ett sls-fritt schampot ett tag så kan du nog få balans på det. Sen är det nog bra om du inte tvättar med balsam för ofta, för vissa hår blir det för mycket återfuktning :-)

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer