Balsammetoden

0
0

Hej!

Jag undrar om de här oljorna som finns i vissa produkter; soybean oil, och sådan olika "frukter-oljor", om de är okej och att det är just mineral oil och de olika namnen för mineral oljor som inte är okej. För ofta är det massa olika "oils" i produkter.

Och så undrar jag om Argan olja, alltså 100% ren/naturlig arganolja, det antar jag är okej med BM? Men kan det ändå bli att den täpper igen hårbotten eftersom det är en olja eller är det bara mineral oljor som gör det? Och "går" det att använda Arganolja med BM eller kan det bli för kladdigt och fettigt då man inte använder sulfater? Finns det något annat negativt med Arganolja i håret med eller utan BM?

Och vart ska man applicera arganoljan? I hela håret, topparna, hårbotten. Eller spelar det ingen roll utan man kan applicera det vart man vill.

  • You must to post comments
1
0

Hej Tess,

Det är bara mineralolja som täpper till, inte naturliga oljor. Innehåller oljan inget annat så är den godkänd för balsammetoden. Är du osäker kan du alltid skriva in ingredienserna i Produktkollen.

Eftersom balsam innehåller fett, och fett löser fett så går det bra att använda oljor samtidigt som balsammetoden. Skulle rekommendera att du använder det i topparna och längderna, inte direkt i hårbotten.

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer