Balsammetoden

0
0

Hej!

Fint att du samlar massa info och svarar på frågor. 

Jag började med Balsammetoden för cirka en månad sen. 

Håret har blivit mjukare, mindre frissigt och ser bättre ut men min hårbotten är torr och fnasig och håret där känns fet. 

Jag vill enbart använda produkter av naturliga ingredienser så jag använder Eorol kamomill balm till hela håret. 

Har du något bra tips för att få bukt på hårbotten och det feta håret där?

Tack. Therese. 

  • You must to post comments
0
0

Hej Therese,

Först och främst, alla produkter innehåller olika sorters kemikalier i olika mängd. Var inte rädd för att använda "vanliga" produkter på grund av det. Sen är det självklart bra att undvika till exempel parfym eller sulfater, men kemikalier i stort kommer man aldrig undan.

Det låter som att du behöver använda ett separat tvättbalsam. Det låter lite konstigt att ditt hår är torrt i hårbotten, men med tanke på att den blir fet fort låter det som att den får för mycket vård. Ta rikligt med tvättbalsam när du tvättar, ha gärna i lite vatten så det löddrar upp och skölj sedan ordentligt så det inte finns några produktrester kvar. Använd sedan det andra balsamet bara i längderna.

Beroende på hur ditt hår var innan du började med balsammetoden så kan det krävas en tid för att det balansera sig och sluta producera lika mycket fett. Här får man ha tålamod helt enkelt och låta det ta den tid det tar. Tvätta håret så ofta du behöver och komplettera gärna med ett torrschampo så länge.

Kram Stina

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer